Historie

Gennem tiderne har der været afholdt et hav af fester og andre begivenheder, så som dillettant forestillinger, revyer, koncerter og meget mere.

Ørre Forsamlingshus er Hammerum Herreds ældste. Det blev opført i 1889, da Grundtvigianske kræfter ønskede sig sit eget samlingssted til bl.a. gymnastik og foredrag. De havde før holdt deres møder i Ørre Skole, hvor Indre Mission også afholdt deres møder.

En af initiativtagerne til byggeriet var den navnkundige lærer Ivar Holmgaard, som var lærer i Ørre Skole på daværedne tidspunkt. Der står en mindesten over Holmgaard, lige over for forsamlingshuset.


Dette var lidt voldsomt for de Indre Missionske kræfter, der herskede i området, så de byggede deres eget missionshus i Nybro. Det blev et slags religiøst kapløb om at blive først færdigt.


Ørre Forsamlingshus stod færdigt i 1889 - blot en uge før Missionshuset Nazaret i Nybro.

For år tilbage var der indrettet en lille lejlighed i den ene ende af huset, der hvor scenen nu er.


For 100 år siden boede den kendte  præst, Enevold Therkelsen i lejligheden, indtil præstegården var blevet renoveret, da han havde fået præstegerningen i Ørre.


En overgang boede forsamlingshusets værtspar også i lejligheden.

Flere notabiltteter indenfor den danske musikbranche har givet koncert i Ørre: Lasse & Mathilde, Rock Nalle, Erik Grip Allan Olsen og Susi & Leo.